• 1
  • 2
  • 3
  • 4

H FLAM έχει μια πλούσια παράδοση στην έρευνα και έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό αρχείο τεχνογνωσίας στη μηχανική καύση.
Οι Τέσσερις καινοτομίες Flam, οι οποίες συνδυάζονται για να διασφαλίσουν
απόλυτα ελεγχόμενη καύση, έχουν κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας:

ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ 1η : ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΥΣΗΣ MULTI – TURBO

Το σύστημα καύσης Flam Multi-turbo εγγυάται μια ελεγχόμενη, διπλά, σχεδόν πλήρη καύση. Αυτή η μοναδική τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο της κάθε συσκεύης FLAM και προστατεύεται από πολλά διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Ο όρος  Multi-Turbo αναφέρεται στην εισροή αέρα για την πρωτογενή και δευτερογενή καύση, η οποία είναι διαμορφωμένη για να επιτευχθεί αυτόματη και απόλυτη κάυση, ανάλογα με την ανάγκη κάτω από όλες τις περιστάσεις. Η παροχή αέρα (οξυγόνο) φέρεται σε μία υψηλή και σταθερή ταχύτητα με τη βοήθεια της ειδικά ρυθμιζόμενης σχάρας με ρυθμιζόμενο διάφραγμα. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνει η FLAM πρωτογενούς καύσης που φτάνει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πολύ γρήγορα. Η υψηλή θερμοκρασία όχι μόνο απελευθερώνει θερμότητα, αλλά επιπλέον  δημιουργεί ένα πολύ θερμού αέρα. Αυτός ο αέρας, με τη σειρά του, αναμιγνύεται με τον αέρα που ασκήθηκε στο μέσω της συνδυασμένης λειτουργίας , διαμορφώνοντας διμεταλλική αεροτομή. Το αποτέλεσμα είναι η βέλτιστη δευτερεύουσα καύση. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αυτή η διαδικασία οδηγεί σε μια ελεγχόμενη πηγή θερμότητας σε βέλτιστη απόδοση. Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες του συστήματος καύσης FLAM Multi-Turbo έχουν επίσης οικολογικά ωφέλημες παρενέργειες: τα υπολειμματικά αέρια και η αιθάλη μετατρέπεται σχεδόν πλήρως σε επιπλέον θερμότητα, διατηρώντας έτσι τις βλαβερές εκπομπές αιθάλη, μονοξείδιο του άνθρακος και οξειδίου του αζώτου σε ένα απόλυτα ελάχιστο βαθμό. Το σύστημα καύσης FLAM Multi-Turbo διατηρεί επίσης το ένθετο τζάκι σας ή το καλοριφέρ καθαρό ώστε να επιτυγχάνεται η ελάχιστη συντήρηση του. Με την σχεδόν ολοκληρωτική καύση το σταχτοδοχείο του τζακιού σας ή η πόρτα  παραμένουν καθαρά  χωρίς υπολείμματα αιθάλης και σχεδόν δεν υπάρχουν ούτε στάχτες .

Το σύστημα καύσης  FLAM Multi-Turbo δείχνει τη διαφορά από ένα παραδοσιακό σύστημα. Στο παραδοσιακό σύστημα, ένα μεγάλο μέρος της θερμότητας χάνεται αμέσως, μέσα από την καμινάδα, μαζί με την εν λόγω θερμότητα, ένας μεγάλος όγκος των επιβλαβών αερίων και αιθάλη εξωθείται. Το σύστημα καύσης FLAM Multi-Turbo περιορίζει την απώλεια θερμότητας και τις βλαβερές εκπομπές στον απόλυτα ελάχιστο βαθμό .

ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ 2η : FLAM – εξοικονόμηση ενέργειας.

Υπάρχει μία βαλβίδα και by-pass πλάκα βαλβίδας οι οποίες τοποθετούνται στην κορυφή της εξόδου από τον θάλαμο καύσης. Η FLAM με την ενέργεια αυτή δημιουργεί ένα αυτορυθμιζόμενο στατικό σύστημα. Απλό, αλλά έξυπνο. Η  εξοικονόμηση αυτή ρυθμίζει την ισχύ του καναλιού στην καμινάδα, η οποία, με τη σειρά του, ρυθμίζει την παροχή του πρωτογενούς και δευτερογενούς αέρα. Το αποτέλεσμα είναι ότι η εξοικονόμηση ενέργειας της FLAM  εξασφαλίζει ότι μόνο η περίσσεια αέρα και τα καμένα αέρια καπνού διαφεύγουν μέσω της καπνοδόχου. Τα άκαυστα αέρια επιστρέφονται από την εξοικονόμηση ενέργειας στον θάλαμο καύσεως.

 

ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ 3η : Το σύστημα FLAM διαμόρφωσης αέρα - αεροτομή.

Η αυξομείωση της αεροτομής - αέρα είναι ενσωματωμένη στην πόρτα όλων των νέων συσκευών Flam. Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη καύση, μια ελεγχόμενη παροχή δευτερογενούς αέρα , είναι απαραίτητη. Ο αέρας κυκλοφορεί μέσω ενός ανοίγματος στο κάτω μέρος της πόρτας της εστίας. Η απαιτούμενη ρύθμιση της παροχής  γίνεται με τη βοήθεια μιας αεροτομής. Η διαστολή ή συστολή των διμετάλλων καθιστά το άνοιγμα στην πόρτα ευκολότερο με μεγαλύτερες ή μικρότερες κλίσεις , ανάλογα με την απαίτηση, με αποτέλεσμα να επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί τέλεια στο θάλαμο καύσης.

 

ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ 4η : FLAM – Το ρυθμιζόμενο σύστημα διπλής σχάρας  .

Η διπλή – στρογγυλή σχάρα  της FLAM  χρησιμεύει ως είσοδος για την πρωτογενή παροχή οξυγόνου . Χάρη στη σχάρα αυτή με την ειδική σχεδίαση και το ρυθμιζόμενο διάφραγμα , η ροή του αέρα μπορεί να ελεγχθεί κατά τη διάρκεια της πυράκτωσης και στο στάδιο της εκκίνησης , η οποία λαμβάνει χώρα με μεγάλη ταχύτητα .

 

Γνωρίστε την εταιρεία Flam & τον τρόπο καύσης των υλικών 


 

Η πιό οικολογική και οικονομική τεχνολογία θέρμανσης λέγεται... Flam!